Total: 0,00SEK

Antal artiklar: 0

   

   

 

     
Köp- och leveransvillkor   


 

  


 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tillbaka  
Roland HP-302
Satin black
Se demo

Produktinformation

Det nya digitalpianot HP302 sammanför SuperNATURAL pianoljud (vilket är det ultimata inom uttrycksfullt pianospel) och ett PHA II klaviatur med eftertryck (som återger det naturliga anslaget hos en flygel) i ett kompakt kabinett av hög kvalitet. Med "Classic Position" kan man fälla pianolocket över panelen för ett stilrent, klassiskt pianoutseende. Vidare har HP302 3 pedaler med traditionell pianodesign, kraftiga, främre ben och ett behändigt notställ med partiturhållare. Även om detta är en instegsmodell har oerhörd möda lagts på dess ljud, anslag och design. Givetvis finns det värdefulla extrafunktioner som metronom och 3-spårs inspelning även i detta instrument. "Twin Piano" funktionen är värdefull vid exempelvis lärar-elev situationer. En centraliserad kontrollpanel med dedikerade knappar gör pianot enkelt att använda. Genom att ansluta dubbla hörlurar kan två pianister öva separat vid samma tillfälle. HP302 uppnår låg effektförbrukning samtidigt som den producerar ett dynamiskt pianoljud i en klass för sig.

Fantastiska SuperNATURAL pianoklanger
Klaviatur med eftertryck, av typen "PHA II"
Tangentbordslock med "Classic Position” kan dölja kontrollpanelen för att ge ett mer stilrent utseende samtidigt som panelreglagen inte stör koncentrationen vid ett framförande
Separata, främre pianoben ger ett påkostad utseende, klassiskt utformade, tredubbla pedaler och ett fällbart notställ
Avancerad Twin Piano-funktion (Individual mode) gör det möjligt för två personer att spela sida vid sida på samma klaviatur med separata områden och utgångar
USB-port för USB-minnen och extern CD-spelare (tillbehör)

SuperNATURAL pianoljudkälla
HP302 är försedd med vår nyutvecklade SuperNATURAL pianomotor - vilken skapats genom att sammanföra V-Piano teknik och 88-tangenters stereomultisampling. Den nya ljuddelen är ett resultat av Roland's fördjupade studier av akustiska pianons egenskaper med målet att naturtroget kunna återge den fylliga tonen och uttrycksfullheten hos en konsertflygel. Maximal polyfoni är 128 toner vilket är mer än nog, till och med för den mest komplexa musik.

Expressivt i varje enskild tangent
Var och en av de 88 tonerna på en flygel har sin egen karaktär, på grundval av det faktum att strängarna har olika storlekar och längd, olika material har använts och att de slås an av klubbor med olika storlekar. Dessa skillnader skapar variationer i klangfärg och resonans för varje ton. Inför den nya SuperNATURAL ljuddelen samplade Roland alla 88 tonerna på ett antal pianon i världsklass och använde sin unika digitalteknik för att naturtroget återge den fullständiga, fullmatade klangen och expressiviteten hos dessa exklusiva instrument.

Expressivt i enlighet med pianistens anslag
Pianon återger skillnader inte bara i volym men också i subtila variationer i klangfärg - beroende på hur hårt anslag man använder. Med hjälp av Roland's senaste teknologi återger SuperNATURAL-ljuddelen naturliga och steglösa förändringar i klangfärgen, i relation till pianistens anslag. Det utökade dynamiska omfånget ger stöd för de mest avancerade och subtila spelstilar, precis som förväntar sig att en akustisk flygel skulle göra.

Expressivt i utklingningsfasen
Den naturliga utklingningen av vackra, kvardröjande toner är viktiga element i ett pianos klangbild. Det avklingande ljudet är inte bara en minskning i volym utan också en gradvis förändring av övertonsinnehållet mot en mjukare ton. SuperNATURAL-enheten återger denna naturliga decay, precis som på en akustisk flygel.

PHA II (Progressive Hammer Action II) med eftertryck
För att få den äkta flygelkänslan har HP302 försetts med PHA II klaviatur med eftertryckskänsla. Detta häpnadsväckande tangentbord har en ytbeläggning som ger den riktiga känslan av elfenben på de vita tangenterna och ebenholts på de svarta. Det ger också samma naturliga respons som en flygel, med ett något tyngre anslag i basen och ett gradvis lättare anslag ju högre upp man kommer. Dessutom erhåller man ett lättare anslag i pianissimo-partier och likaledes ett tyngre anslag vid fortissimo - precis som en väl injusterad akustisk flygel. HP302 återger till och med eftertryckets subtila "klickkänsla" hos en flygelmekanik.

Klassiska kabinettutföranden
HP302 tillverkas i ett påkostat träkabinett med en folierad finish i traditionell rosewood (jakaranda) eller läcker satin black (sidenmatt svart). Pianot har ett tangentbordslock med "Classic Position", dvs. locket kan fällas fram endast så mycket att den täcker kontrollpanelen - och solida främre ben, klassiskt utformade trippelpedaler och ett funktionellt notställ med partiturhållare.

Två pianon i ett!
För fyrhändiga framföranden eller sida-vid-sida övningar finns funktionen "Twin Piano". Den delar klaviaturet i två delar med samma intervall och grundstämning så att två pianister kan spela exakt samma sak. Man kan välja att blanda de två zonerna eller separera dem (Individual Mode) så att ljudet från den högra delen av tangentboret bara hörs i höger högtalare och vänstra delen bara i vänster högtalare. På samma sätt kan man göra med hörlursutgångarna, båda zonerna i båda lurarna eller separerade per hörlur.

Extra underhållande att spela till bakgrundsmusik
Nya HP302 innehåller ett välfyllt sortiment med sånger att spela med till, från klassiskt till jazz. Man kan också välja att spela till sånger i valfritt format, inklusive SMF-filer man köpt eller audiofiler som sparats på ett USB-minne (tillbehör) samt vanliga CD-skivor (*1). Med inbyggda sånger eller SMF-filer (standard MIDI-filer) kan man välja vilka delar som skall spelas upp. Spela t.ex. upp ett orkesterstycke och spela pianostämman själv med högerhanden så har du skapat dig en kraftfull ensemble. Då man kan ställa transponering och tempo var för sig kan man sänka tempot på sången man just håller på att lära sig, eller byta tonart beroende på vad ens röst har för omfång. Möjligheterna är många. Det finns också en Center Cancel-funktion för att minimera sång- eller melodistämman på audio-CD skivor - så att du kan spela den själv. Man kan också jamma eller sjunga med sina favoritartister.

*1 En extern CD-spelare, typ CD-01A erfordras (tillbehör).

Låg effektförbrukning
Tack vare att både högtalare och nätdel har hög verkningsgrad har man lyckats få HP302 riktigt strömsnål - samtidigt som pianoljudet är långt över förväntan.

 

Klaviatur 88 tangenter (av typen PHA II med eftertryck)
Anslagskänslighet Anslag: 5 nivåer + fixerat anslag
Klaviaturlägen Whole, Dual (med ställbar balans), Split (ställbar splitpunkt), Twin piano
Pianoljud SuperNATURAL pianoljud
Max. polyfoni 128 röster
Ljud 337 ljud (inklusive 8 trumset och 1 effektuppställning)
Tempereringar 8 typer, valbar grundtonart
Sträckt stämning Av, på
Grundstämning 415.3 till 466.2 Hz (ställbar i steg om 0.1 Hz)
Transponering Transponering: -6 till +5 (i halvtonssteg)
Transponering vid uppspelning (audio-CD/audiofil): -6 till +5 (i halvtonssteg)
Effekter Reverb (av, 1 till 10), Rotary Speaker-effekt (enbart för orgelljuden, långsamt/snabbt)
Enbart för pianoljuden: Damper Resonance (av, 1 till 10), String Resonance (av, 1 till 10), Key Off Resonance (av, 1 till 10)
Spår 3 spår
Sånger Recorder-sektion: 1 sång
Internminne: Max. 99 sånger
Lagring av toner Cirka 30.000 toner
Kontroller Song Select, Play/Stop, Rec, Rewinding, Fast-forwarding, Track Mute, Mute Volume, Tempo, Tempo Mute, All Songs Play, Count-in, Song Volume, Center Cancel (enbart för audiouppspelning)
Tempo Kvartsnot = 10 till 500
Audiouppspelningshastighet: 75–125%
Upplösning 120 ticks per kvartnot
Metronom Taktarter: 2/2, 0/4, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 6/4, 7/4, 3/8, 6/8, 9/8, 12/8
Volym: 0 till 10 nivåer
Sånger Max. 99 sånger
Format/sånglagring Standard MIDI-fil (format 0)
Extern lagring USB-minne, floppydisk (extern diskettstation erfordras, tillbehör)
Spelbara filformat Standard MIDI-filer (format 0/1), Rolands originalformat (i-Format), Audiofil (WAV 44.1 kHz/16-bit linjärt format), audio-CD (CD-DA) (extern CD-spelare erfordras, tillbehör)
Interna demosånger 72 sånger
Uteffekt 2x 12 Watt
Ljudnivå (SPL*1) 105 dB
*1 Uppmätt med en metod som är baserad på Roland's tekniska standard
Högtalare 2x 12 cm
Display LED - 7 segment, 3 tecken
Kontroll Volym
Pedaler Damper (stöd för steglös avkänning), Soft (stöd för steglös avkänning, valbar funktion),
Sostenuto (valbar funktion)
Övriga funktioner Panellås, Classic Position, V-LINK
Anslutningar Nätingång-230V, Input-jack (L/Mono, R), Output-jack (L/Mono, R), USB-anslutning, MIDI-anslutningar (In, Out),
Phones (hörlursjack i stereo) x2, extern minnesanslutning
Effektförbrukning 24 Watt
Medföljande tillbehör Användarmanual, nätadapter med separat nätkabel, nothäfte, hörlurskrok, notställ med monteringsskruvar
Bredd 1,387 mm
Djup 424 mm
Höjd 1,036 mm
Vikt 53.0 kg
Bredd 1,387 mm
Djup 424 mm
Höjd 860 mm
Vikt 53.0 kg